Spaghetti met avocadosaus
- Hoofdgerecht, Lactosevrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de volkoren spaghetti en kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Pel intussen de knoflook en snijd grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.
Mix met een keukenmachine, staafmixer of blender de knoflook, avocado, spinazie, citroensap en verse basilicum tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met peper.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de champignons bruin. Breng op smaak met peper.
Serveer de volkoren spaghetti met de koude avocadosaus en gebakken champignons. Kruimel de walnoten fijn. Garneer hiermee het gerecht.
Tip: Ook lekker met cherrytomaatjes.