Spaghetti met Thaise pesto

Bereiding

Kook de spaghetti beetgaar.

Pureer voor de Thaise pesto een paar blaadjes koriander en basilicum, 1 teentje knoflook, 1 snufje chilipoeder, 1 snufje geraspte gember en 75 ml groentebouillon.

Halveer 150 g peultjes/sugar snaps en laat in de olie ca. 5-8 minuten stoven.

Fileer de grapefruit en voeg met de Thaise pesto toe aan de peultjes/sugar snaps.

Meng de spaghetti erdoor.

Pas op! Dit recept bevat grapefruit. Grapefruit of grapefruitsap kan (een hele dag lang) een gevaarlijke wisselwerking hebben met een groot aantal medicijnen. Dit staat in de bijsluiter. Lees daarom goed de  bijsluiters van uw medicijnen wanneer u grapefruit wilt eten. U kunt grapefruit in dit recept ook vervangen door een halve sinaasappel. 

 

 

Ingrediënten

  • 50 g volkorenpasta, ongekookt
  • halve grapefruit 
  • 150 g peultjes
  • 5 blaadjes koriander
  • 5 blaadjes basilicum, vers
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 eetlepel gemberwortel, geraspt
  • 75 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie

Koolhydraten 47,2 g
waarvan suikers 7,4 g
Vet 11,4 g
waarvan verzadigd 1,6 g
Eiwit 11,5 g
Vezels 8,9 g
Groente 150 g
Kcal 357
Zout 0,84 g