Tabouleh met komkommer en munt
- Hoofdgerecht, Suikervrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Deze mediterrane salade met bulgur is tegenwoordig geen onbekende meer in de Nederlandse keukens. Zorg dat alle ingrediënten vers en van uitstekende kwaliteit zijn. Succes gegarandeerd!
Meng de bulgur in een kom met 2 dl kokend water en laat dit ca. 20 minuten staan.
Schil de komkommermet een dunschiller. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng citroensap met komkommer en tomaat door de bulgur en laat de salade nog 20 minuten staan.
Roer vlak voor het serveren de olijfolie door de tabouleh en schep bosui, peterselie en munt erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Maak de tabouleh mooi op met reepjes geroosterde paprika, blokjes feta en olijven.
Serveer op een platte schaal met blaadjes little gem eromheen.