Tabouleh van bloem­kool­rijst

Bereiding

Verwijder de bladeren van de bloemkool en maal de bloemkool fijn in je keukenmachine. Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op rijst (of rasp de bloemkool met een rasp. Dit duurt dan uiteraard wat langer).

Verwarm een droge koekenpan en bak de bloemkoolrijst in circa 5 minuten lichtbruin op een middelhoog vuur. Zet vervolgens opzij.

Was de komkommer, tomaat, peterselie, munt en courgette. Snijd de komkommer, tomaat en courgette in hele kleine blokjes.

Hak de verse peterselie en munt heel fijn (bewaar wat voor de garnering). Doe de linzen in een zeef en spoel goed af onder de kraan.

Maak een dressing door olijfolie extra vierge met citroensap en (chili)peper los te kloppen. Meng de dressing met de tomaat, komkommer, courgette, peterselie en munt in een grote kom. Laat de smaken even intrekken.

Schil de grapefruit en verwijder de vliesjes zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt. Snijd deze in kleine stukjes of reepjes.

Hussel de bloemkoolrijst en linzen door de groenten. Garneer met de verse kruiden en grapefruit.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • ½ bloemkool 
  • 1 komkommer 
  • 2  romatomaat 
  • 5 g  verse platte peterselie 
  • 5 g verse munt 
  • ½ courgette 
  • 400 g linzen 
  • ½ grapefruit
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel citroensap
  • (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 46,4 g
waarvan suikers 28,9 g
Vet 24,6 g
waarvan verzadigd 3,5 g
Eiwit 19,3 g
Vezels 16,5 g
Groente 350 g
Kcal 523
Zout 0,41 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!