Tofu-speltburger met groentefriet
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan, laat uitlekken en dep droog. Spreid deze samen met de groentefrietjes uit over de bakplaat en besprenkel met olijfolie extra vierge (scheid de kikkererwten van de groentefrietjes).
Verdeel de komijn- en paprikapoeder over de kikkererwten. Bak voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de tofu-speltburgers op een middelhoog vuur goudbruin.
Pel de knoflook. Doe de sojayoghurt in een bakje en meng de tzatziki kruiden en citroensap erdoorheen. Pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met peper.
Pel en snipper de ui heel fijn. Was de tomaat en snijd in blokjes. Meng deze samen met geroosterde kikkererwten tot een salade.
Serveer de kikkererwtensalade naast de tofu-speltburger en groentefrietjes. Het sausje kun je gebruiken om de groentefrietjes in te dippen.
Tip: Ook lekker met verse koriander door de salade.