Tofu-speltburger met groentefriet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan, laat uitlekken en dep droog. Spreid deze samen met de groentefrietjes uit over de bakplaat en besprenkel met olijfolie extra vierge (scheid de kikkererwten van de groentefrietjes).

Verdeel de komijn- en paprikapoeder over de kikkererwten. Bak voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de tofu-speltburgers op een middelhoog vuur goudbruin.

Pel de knoflook. Doe de sojayoghurt in een bakje en meng de tzatziki kruiden en citroensap erdoorheen. Pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met peper.

Pel en snipper de ui heel fijn. Was de tomaat en snijd in blokjes. Meng deze samen met geroosterde kikkererwten tot een salade.

Serveer de kikkererwtensalade naast de tofu-speltburger en groentefrietjes. Het sausje kun je gebruiken om de groentefrietjes in te dippen.

Tip: Ook lekker met verse koriander door de salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten
  • 500 g groentefrietjes
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 2 tofu-speltburger
  • 1 knoflookteen
  • 2 theelepel tzatziki kruiden
  • 1 rode ui
  • 2 romatomaten
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel bakolie
  • 150 ml sojayoghurt
  • citroensap naar smaak
  • peper naar smaak

Koolhydraten 40 g
waarvan suikers 10 g
Vet 29 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwitten 23 g
Vezels 16 g
Groente 350 g
Kcal 546
Zout 1,6 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!