Bereiding

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd beide klein.

Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukken.

Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. 

Voeg de paprika’s, de gepelde tomaten met vocht en de bouillon toe en breng dit aan de kook.

Kook de soep 5 minuten. 

Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.

Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.

Roer de prei en de ravioli door de soep en kook de ravioli hierin volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Maak de soep op smaak met peper en basilicum.

 

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gegrilde paprika's (pot)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 400 ml bouillon (van tablet)
  • 1 dunne prei
  • 250 gram ravioli (koelvak of klein blik)
  • basilicum

Koolhydraten 38 g
Vet 14 g
waarvan verzadigd 4,5 g
Eiwit 14 g
Vezels 9,5 g
Groente 300 g
Kcal 347
Zout 3,3 g