Tonijnmuffins

Bereiding

Laat 2 eetlepels maïs (uit blik) uitlekken. Klop 1 ei, 3 eetlepels olie, 170 ml karnemelk, 50 g magere yoghurt (0% vet) en 2 eetlepels mineraalwater door elkaar.  

Meng dit met de maïs, 260 g volkorenmeel, 140 g tonijn, op water (uit blik), 1 eetlepel gedroogde gist tijm en peper tot een beslag. Laat het deeg 30 min rusten.

Snijd ½ bosje lente-uitjes en 1 bol mozzarella in stukjes en schep beide door het deeg.

Bekleed een muffinblik met papieren vormpjes en vul met het beslag. Bak de muffins ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels maïs, gekookt    
  • 1 middelgroot ei     
  • 3 eetlepels olijfolie    
  • 170 ml karnemelk    
  • 50 g yoghurt, 0% vet, naturel    
  • 2 eetlepels mineraalwater    
  • 260 g volkorenmeel
  • 140 g tonijn op waterbasis, uit blik, uitgelekt    
  • 1 eetlepel gedroogde gist     
  • tijm    
  • peper    
  • ½ bosje lente-ui    
  • 1 bolletje mozzarella    

Koolhydraten 15,5 g
waarvan suikers 2,2 g
Vet 5,4 g
waarvan verzadigd 1,8 g
Eiwit 8,6 g
Vezels 2,5 g
Groenten 10 g
Kcal 150
Zout 0,2 g