Uitmuntende lamsfilet met groentegierst

Bereiding

Kook de gierst ca. 10 minuten in de groentebouillon en laat nog eens ca. 15 minuten wellen.

Snipper de rode ui, snij de rode, de gele en de groene paprika en de peultjes in stukjes en bak met de knoflook ca. 10 minuten in 2 koffielepels olie. Voeg de gierst toe

Bestrooi met  peper en zout en breng op smaak met ras el hanout.

Bestrooi de lamsfilets met peper, zout en rozemarijn en bak ca. 2-3 minuten in 2 koffielepels olie aan beide kanten. Serveer met de groentegierst.

Ingrediënten

  • 80 g gierst, ongekookt     
  • 200 ml groentebouillon 
  • 1 rode ui     
  • 3 paprika’s (1 rode, 1 gele, 1 groene)     
  • 200 g peultjes     
  • 1 teentje knoflook, geperst     
  • 4 eetlepels olijfolie     
  • peper     
  • 1 snufje ras el hanout     
  • 320 g lamsfilet   
  • 1 eetlepel rozemarijn  
 

Koolhydraten 43 g
Vet 36 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwit 41,5 g
Vezels 8 g
Groenten 250 g
Kcal 679
Zout 1,4 g