Varkensmedaillons in champgnonsaus
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vlees
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de knoflook. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Schil de wortels en snijd klein (in de lengte of in plakjes). Doe de wortels samen met de pastinaak in een kom en besprenkel met olijfolie extra vierge.
Knijp de knoflook erboven uit en bestrooi met tijm. Hussel alles door elkaar, spreid uit over de bakplaat en rooster 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de varkenshaasmedaillons goudbruin (circa 4 minuten). Haal vervolgens uit de pan en leg afgedekt opzij. Gebruik dezelfde pan om de champignons in te bakken
Veeg de champignons schoon en snijd klein. Bak de champignons circa 5 minuten. Voeg de mosterd en een kleine scheutje water toe als de champignons beginnen te slinken.
Doe de varkensmedaillons terug in de pan en verwarm nog even mee. Breng op smaak met peper en eventueel wat tijm.
Serveer de geroosterde groenten met de varkenshaasmedaillons in champignonsaus.
tip: De champignonsaus is ook erg lekker met wat room (of soja cuisine)