Varkensvleescurry met aubergine

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes.

Verhit de olie en bak hierin de currypasta 2 minuten.

Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten mee. Giet er 3 dl water bij en laat het 10 minuten sudderen.

Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes.

Was de aubergines en snijd ze in flinke stukken.

Was de chilipeper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in de lengte in vieren.

Doe de groente bij het vlees en laat alles nog eens 10 minuten sudderen.

Maak het gerecht op smaak met de vissaus, het citroensap en de in stukjes gescheurde basilicum.

Lekker met 3 opscheplepels zilvervliesrijst.

Ingrediënten

  • 250 g hamlappen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta (pot)
  • 100 g sperziebonen of kousenband
  • 3 kleine of 1 grote aubergine
  • 1 grote groene chilipeper
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 theelepel citroensap
  • 10 basilicumblaadjes

Koolhydraten 9,7 g
waarvan suikers 5,2 g
Vet 11,5 g
waarvan verzadigd 2,4 g
Eiwit 31,2 g
Vezels 5 g
Groente 195 g
Kcal 281
Zout 0,67 g