Volkoren fusilli met cavolo nero
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de cavolo nero, snijd klein en laat uitlekken. Was de cherrytomaatjes en snijd doormidden.
Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
Verhit bakolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg de cavolo nero toe.
Schenk een scheutje water (of kookvocht van de pasta) erbij en laat afgedekt nog 5-10 minuten verder stoven. Breng op smaak met peper.
Heb je een glutenallergie? Spoel de pijnboompitjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin (2-3 minuten). Laat daarna afkoelen op een bord. Verhit bakolie in dezelfde koekenpan en bak de cherrytomaatjes op een middelhoog vuur totdat ze lichtbruin kleuren en zacht worden. Schud de pan regelmatig.
Haal de pan met cavolo nero van het vuur en roer de volkoren fusilli en spinazie- en pijnboompitten pesto erdoor (let op: de pesto mag niet gekookt of verhit worden, want dit tast de smaak en de kleur van de pesto aan).
Serveer de pasta op mooie borden en strooi de warme cherrytomaatjes erover. Garneer met de geroosterde pijnboompitjes.
Tip: Lekker met wat verse kruiden, zoals basilicum en tijm.