Volkoren penne met kalfsworstballetjes
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook de penne in 8 minuten al dente en giet daarna het water af. Vang een beetje kookvocht op.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Druk het worstvlees van de kalfssaucijzen uit het velletje en rol gehaktballetjes ervan.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes samen met de ui al omscheppend gaar (circa 8 minuten).
Was de tomaat en snijd in dunne plakken. Was de babyspinazie en laat uitlekken in een vergiet.
Doe de helft van de spinazie in de pan bij de gehaktballetjes en schep de spread erdoor. Voeg een klein scheutje kookvocht toe en verwarm het geheel. Proef en breng op smaak met peper. Voeg op het laatst de volkoren penne toe en warm kort mee. Of serveer de penne en de saus apart.
Meng de overgebleven spinazie met de tomaat. Breng de salade op smaak met (balsamico)azijn en olijfolie extra vierge. Serveer de pasta met de tomaat-spinaziesalade ernaast.
Tip: De spinazie en pijnboompitten spread is ook erg lekker op brood, of op een wrap.