Wiener schnitzel
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de groentefrietjes in een kom, druppel wat olijfolie erover en breng op smaak met peper.
Verdeel de groentefrietjes over de bakplaat en bak in 20-25 minuten knapperig en bruin in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Was de sla en snijd in dunne stroken. Was de tomaat en snijd klein. Hussel de sla en tomaat door elkaar en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
Dep het vlees droog. Verpak het varkensfiletlapje in vershoudfolie en sla plat met een vleeshamer of rol plat met een deegroller.
Breek het ei boven een ruim bord en roer het los. Strooi op een ander bord het paneermeel. Kruid het varkensfiletlapje met zout en peper en strooi wat meel erover.
Wentel het varkensfiletlapje vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de schnitzels, samen met de ui, op een middelhoog vuur aan weerszijden bruin en krokant (5-8 minuten).
Serveer de schnitzels direct nu ze nog knapperig zijn. De schnitzel is heerlijk met een partje citroen, de gebakken ui, sla en groentefrietjes.
Tip: Strooi een beetje tijm over het vlees tijdens het kruiden met peper.