Wortelkoekjes
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel de knoflook. Was de wortels en rasp ze met een keukenmachine of een rasp.
Doe de wortels in een kom en meng met het losgeklopte ei.
Voeg het meel en de tamarisaus toe en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met peper. Het geheel is nog plakkerig, maar dat hoort zo.
Verhit bakolie in een koekenpan en vorm met 2 lepels een hoopje wortelrasp en leg deze in de pan. Druk plat met de bolle kant van de lepel. Vorm zo van het wortelmengsel allemaal ‘koekjes’ in de koekenpan.
Bak de wortelkoekjes op een middelhoog vuur gaar en goudbruin in 15-20 minuten.
Was intussen de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd de snijbonen klein. Breng water aan de kook voor de snijbonen. Kook in 6-10 minuten gaar. Giet vervolgens het water af.
Pel de ui en snijd in ringen.
Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de varkensfiletlapjes op een middelhoog vuur goudbruin en gaar (4-5 minuten). Voeg de laatste 2 minuten de ui toe.
Serveer de varkensfiletlapjes met de wortelkoekjes en snijbonen ernaast.
Tip: De wortelkoekjes zijn ook erg lekker als je verse kruiden erdoor mengt, zoals dille, tijm of rozemarijn.