Wortellasagne

Bereiding

Schil de wortels en rasp grof.

Was de tomaten en snij in blokjes.

Verhit de olie in een pan, bak de wortel en tomaten ca. 5 minuten met een deksel op de pan.

Breng op smaak met peper en kerriepoeder.

Blus af met groentebouillon, breng aan de kook en roer de zuivelspread door de saus.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de saus afgewisseld met de lasagnebladen in een ovenschaal (ca. 22 x 22 cm). Begin en eindig daarbij met de saus.

Bak ca. 40 minuten in de oven en serveer.

Ingrediënten

  • 250 g wortel
  • 400 g tomaat
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 250 ml groentebouillon
  • 150 g zuivelspread met kruiden, light
  • 4 stuks volkoren lasagnebladen, ongekookt (á 25 g)   

Koolhydraten 49,9 g
waarvan suikers 16,4 g
Vet 22,5 g
waarvan verzadigd 8,3 g
Eiwit 15,6 g
Vezels 9,3 g
Groenten 325 g
Kcal 478
Zout 2,24 g