Wortelrijst met gegrilde kip
- Hoofdgerecht, Gevogelte, Glutenvrij, Lactosevrij
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilet met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met peper en een beetje zout. Gril de kipfilet goudbruin en gaar.
Schil ondertussen voor de dressing de gember en rasp boven een schaaltje. Roer de mayonaise, met 1 eetlepel water en limoensap naar smaak erdoor.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Voeg de bevroren wortelrijst toe en bak 7 minuten op een middelmatig vuur.
Laat de rijst op een wijde schaal afkoelen. Halveer intussen de tomaatjes en snijd de komkommer in blokjes. Hak de pistachenoten en laat de kikkererwten goed uitlekken.
Schep de tomaatjes, de komkommer, de kikkererwten en de pistachenoten door de rijst. Voeg de dressing toe en breng de salade op smaak met peper.
Snijd de kipfilet in plakjes. Schep de salade op 2 borden en leg de gegrilde kipfilet erbij.