Zalm groentespiraal burger
- Bijgerecht, Vis
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Kook de quinoa gaar in gezouten water en spoel deze koud af.
Doe de quinoa in een kom en voeg hier de zalm, witvis, gember, knoflook en maïzena aan toe. Mix dit met de staafmixer tot een dikke pasta. Breng op smaak met zout en peper.
Maak een saus van vissaus, paprikapoeder, yoghurt, olijfolie, chilipeper en sap van een limoen. Zet dit vervolgens apart.
Plaats de spiraalsnijder van Philips op de staafmixer en maak spiralen van rode ui, courgette, paprika en meng deze tot een salade.
Maak van de vispasta vier gelijke burgers en verwarm 1 eetlepel arachideolie in een koekenpan. Bak de burgers zachtjes totdat ze gaar zijn. Keer de burgers halverwege om.
Beleg de broodjes met sla en plaats hierop de burger. Leg op de burger de salade van groentespiralen. Bedruppel de burger met de saus en plaats de deksel van het broodje op de saus. Steek, indien nodig, een prikker door de burgers.
Tip: de overgebleven burgers kunnen ingevroren worden en bewaard worden voor later gebruik