Zalm met pistachekorst
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vis
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maal de pistachenoten fijn in een hakmolen of snijd fijn. Was de citroen en rasp de gele schil.
Meng de pistache met de mosterd en citroenrasp. Leg de zalm in een ovenschaal en verdeel het notenmengsel over de bodemkant van de zalm. Bak 10 minuten in de oven.
Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Kook 10 minuten totdat het gaar is. Giet af en hak tot een gladde puree met behulp van een staafmixer. Voeg de knoflookpoeder, peper en crème fraiche toe. Breng op smaak met citroensap.
Maak de champignons schoon indien nodig en halveer ze. Ris de blaadjes tijm van de takken. Snijd de rode ui in halve ringen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons en ui gaar. Voeg de blaadjes tijm toe en kruid met peper.
Serveer de knolselderijpuree met de zalm en de champignons.