Zalm-sesamburgers

Bereiding

Pel en snijd de ui en knoflook grof.

Doe alle ingrediënten, behalve de zalm en het sesamzaad, in de keukenmachine.

Laat draaien tot de ui in kleine stukjes gehakt is.

Voeg de zalm in grove stukken toe en laat nogmaals kort (pulserend) draaien.

Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan.

Strooi het sesamzaad op een bord.

Vorm met je handen 6 kleine burgertjes en wentel door het sesamzaad.

Bak in een aantal minuten gaar, draai halverwege.

Tip: serveer met gebakken broccolirijst, gewokte groenten, volkoren- of rijstnoodles.

Tip: lekker als borrelhapje met verse korianderblaadjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 250 verse zalm (diepvries, ontdooid)
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • sap van ½ limoen
  • 1 eetlepel sojasaus, natriumarm
  • 1 volle theelepel gemalen koriander
  • milde olijfolie

Koolhydraten 2,5 g
waarvan suikers 2,0 g
Vet 8,5 g
waarvan verzadigd 1,6 g
Eiwit 9,6 g
Vezels 0,4 g
Groente 0 g
Kcal 126
Zout 0,06 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!