Zalmbonbon met komkommersalade
- Voorgerecht, Vis
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Komkommersalade
Maak komkommerparels door met een parelboor 12 rondjes uit de komkommer te boren.
Verwijder de zaadlijsten uit de rest van de komkommer en schaaf het vruchtvlees in dunne slierten. Meng de komkommerslierten met de wakame (zeewier).
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd de ijsbergsla ragfijn. Meng dit alles met de komkommer en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
Zalmbonbons
Snijd de eventuele bruine randjes van de gerookte zalm. Leg een plak zalm op een vel plasticfolie. Leg zalm met folie (aan de buitenkant) in een theekopje en vul met de komkommersalade.
Vouw het plasticfolie met zalm dicht, zodat de komkommersalade ‘ingepakt’ wordt. Haal de bonbon uit de theekop en verwijder voorzichtig het plastic.
Meng de olijfolie met de ketjap om dressing te maken.
Serveer de bonbon in het midden van het bord met de dressing.