Zalmburgertje
- Bijgerecht, Suikervrij, Vis
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Kook de aardappelen en pureer ze samen met de melk. Kruid met peper en nootmuskaat.
Maak het witlof schoon en snijd het heel fijn. Verwarm 1 eetlepel olie en stoof de witlof hierin afgedekt gaar.
Kook ondertussen de romanesko. Kruid met peper, laat goed uitlekken en afkoelen. Meng het door de puree.
Snipper de gerookte zalm fijn en meng deze eveneens door de puree.
Vorm 4 platte hamburgertjes.
Klop het eiwit los met wat peper.
Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en de peterselie.
Wentel de hamburgertjes eerst door het eiwit en dan lichtjes door het paneermeelmengsel.
Bak in een pan in de overige olie.
Serveer eventueel met een tomaatje en wat basilicum.