Zoete aardappelburger met boerenkool
- Bijgerecht, Anders
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 10
Bereiding
Stoom of kook de boerenkool gaar.
Laat de boerenkool goed uitlekken, zodat deze zo droog mogelijk is.
Schil en rasp de zoete aardappel en snipper een ui. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de zoete aardappelrasp en gesnipperde uien in 5 tot 10 minuten tot ze zacht worden.
Voeg de kruiden toe, bak deze even kort mee en laat het geheel goed afkoelen.
Kluts de eieren en meng deze met het afgekoelde zoete aardappelmengsel en de boerenkool.
Voeg eventueel wat bloem toe als bindmiddel als je merkt dat de burgers uit elkaar vallen.
Maak ongeveer 10 burgers van het mengsel. Pak een handje van het mengsel, rol er een balletje van en druk de burger voorzichtig wat platter met een spatel.
Bak de burgers in koekenpan in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Lekker met een broodje of een extra salade.