Zomerfruitsorbet

Bereiding

Maak het fruit schoon.

Pureer de amandelen met het water 5 minuten in de blender.

Voeg de vruchten en het vanille-extract toe en pureer nog 5 minuten

Schep het mengsel in een kom en zet het in de vriezer.

Haal na ½ uur het mengsel uit de vriezer en meng dit nogmaals met de blender. Zet het nu nog een halfuur in de vriezer.

Meng dit nu nog een laatste keer in de blender en schep daarna de kokosrasp er door heen.

Zet het mengsel nog een halfuur in de vriezer of totdat het de dikte van een sorbet heeft.

Serveer het ijs in mooie schaaltjes met wat stukjes fruit erbij.

Tip: voeg wat stukjes noot toe na de laatste keer in de blender voor wat meer bite.

Lees meer over ijsjes

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g bevroren aardbeien
  • 100 g bevroren frambozen
  • 50 g bevroren bramen
  • 30 g bevroren blauwe bessen
  • 25 g geweekte gepelde amandelen
  • 4 eetlepels gedroogde kokos
  • 200 ml water
  • ½ theelepel vanille extract

Koolhydraten 6 g
waarvan suikers 5 g
Vet 7,5 g
waarvan verzadigd 3,3 g
Eiwit 2,5 g
Vezels 3,3 g
Fruit 75 g
Kcal 111
Zout 0,01 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!