Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

31 AUG. 2016

Antibiotica gelinkt aan ontstaan diabetes type 1

Amerikaanse onderzoekers toonden aan dat antibiotica een twee keer zo hoog risico geeft op diabetes type 1. Doordat de darmflora verandert. De resultaten zijn gepubliceerd in Nature Microbiology. 
Lees dit nieuws
29 AUG. 2016

AH stopt met kinder­marketing ongezonde producten

Albert Heijn is na Plus de tweede supermarkt die kinderidolen van verpakkingen van ongezonde producten haalt.
Lees dit nieuws
23 AUG. 2016

Vette vis verkleint de kans op blindheid

Twee keer per week vette vis eten helpt tegen oogproblemen bij diabetes type 2. Dit stellen Spaanse onderzoekers. Het werkt door de verhoging van omega-3 vetzuren.
Lees dit nieuws
23 AUG. 2016

Vruchtensap minder verkocht

De verkoop van vruchtensap in Nederland is de afgelopen jaren gedaald. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IRI.
Lees dit nieuws
22 AUG. 2016

Moeder met overgewicht en diabetes eerder zwaarder kind

Kinderen van moeders met overgewicht en diabetes type 2 hebben meer kans om als puber overgewicht te krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van Nurah Hammoud van het UMC Utrecht.
Lees dit nieuws
19 AUG. 2016

Frisdranken wereldwijd minder populair

Frisdrankmerken worden minder populair. Dit komt omdat consumenten zich steeds bewuster zijn van het effect van frisdrank op hun gezondheid.
Lees dit nieuws
9 AUG. 2016

Genen bepalen werking van metformine

Hoe goed je reageert op het medicijn metformine, hangt af van je DNA. Dat ontdekten Nederlandse onderzoekers in een internationaal team. Met deze informatie kunnen artsen mensen gerichter behandelen.
Lees dit nieuws
8 AUG. 2016

Friswijzer bij Albert Heijn

Vandaag introduceert Albert Heijn de Friswijzer. Als je nu frisdrank wilt kopen, vind je in het schap informatie over de hoeveelheid suiker en Kcal.
Lees dit nieuws
5 AUG. 2016

Overgewicht leidt niet tot vroegtijdig overlijden bij ouderen

Oudere mensen met overgewicht en obesitas gaan, in tegenstelling tot wat voorheen werd gedacht, niet eerder dood dan slanke mensen. Dit blijkt uit een studie van het Erasmus MC.
Lees dit nieuws
2 AUG. 2016

Onderzoek steunen met de aankoop van diabetes­producten

Koop je toch al regelmatig lancetten, teststrips en andere diabetesproducten? Als je dat doet via de DON Webshop, steun je daarmee ook onderzoek naar genezing van diabetes type 1.
Lees dit nieuws
2 AUG. 2016

Voetproble­men beter voorspellen

Onderzoekers vonden bij mensen met diabetes type 1 een stof in het bloed die voorspelde of ze veel risico liepen om voetproblemen te krijgen. Dat biedt kansen om klachten te voorkomen of op tijd te...
Lees dit nieuws
1 AUG. 2016

Minder suiker in de schappen

Supermarkt Albert Heijn kondigde vandaag aan om eind van dit jaar 100 producten in de schappen te leggen die minder suiker bevatten.
Lees dit nieuws