Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

2 AUG. 2016

Voetproble­men beter voorspellen

Onderzoekers vonden bij mensen met diabetes type 1 een stof in het bloed die voorspelde of ze veel risico liepen om voetproblemen te krijgen. Dat biedt kansen om klachten te voorkomen of op tijd te...
Lees dit nieuws
1 AUG. 2016

Minder suiker in de schappen

Supermarkt Albert Heijn kondigde vandaag aan om eind van dit jaar 100 producten in de schappen te leggen die minder suiker bevatten.
Lees dit nieuws
29 JUL. 2016

Rapport over suikerlobby in EU

Vandaag is er in de media veel aandacht voor het rapport ‘A spoonful of sugar’, een document over de suikerlobby in de EU. 
Lees dit nieuws
28 JUL. 2016

Overgang bepaalt risico op diabetes type 2

Vrouwen die snel in de overgang komen, krijgen vaker diabetes type 2. Ook vrouwen die juist laat in de overgang zitten, hebben meer kans op diabetes. Dat blijkt uit onderzoek bij 124.000 vrouwen.
Lees dit nieuws
13 JUL. 2016

Toch hypo’s bij het sporten

Je past je koolhydraten en insuline aan en toch krijg je een hypo tijdens of na het sporten: dat overkomt 7 van de 10 mensen met diabetes type 1, blijkt uit een Amerikaans onderzoek.
Lees dit nieuws
12 JUL. 2016

Vaker hypo bij over­behandeling diabetes

Ouderen met diabetes type 2 en mensen met meerdere aandoeningen slikken regelmatig te zware medicatie om hun bloedsuiker te verlagen. Hierdoor hebben zij meer kans op gevaarlijk lage bloedsuikers.
Lees dit nieuws
11 JUL. 2016

Plus maakt gezonde keuze makkelijker

Supermarktketen PLUS past verpakkingen van producten aan, zodat kinderen en hun ouders vaker kiezen voor gezonde tussendoortjes.
Lees dit nieuws
8 JUL. 2016

Zelf thuis koken verkleint risico diabetes type 2

Mensen die veel zelf thuis koken hebben een kleinere kans op diabetes type 2 dan mensen die veel uit eten gaan. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek van de universiteit in Boston.
Lees dit nieuws
28 JUN. 2016

Nieuwe training voorkomt hypo's

De training HypoBewust helpt om ernstige hypo’s bij mensen met diabetes te voorkomen. Als deelnemers een hypo krijgen, dan zijn zij zich hier eerder van bewust.
Lees dit nieuws
27 JUN. 2016

Vroegtijdig opsporen van diabetes type 1 bij kinderen

Vroegtijdig opsporen van diabetes type 1 leidt tot een vermindering van diabetische ketoacidose bij diagnose. Duitse onderzoekers doen onderzoek naar vroege screening op diabetes type 1 bij kinderen.
Lees dit nieuws
27 JUN. 2016

Genetisch verband tussen diabetes en depressie

Veel mensen met diabetes type 2 krijgen ook last van een depressie. Onderzoek laat zien dat deze relatie deels genetisch bepaald is.
Lees dit nieuws
22 JUN. 2016

Vrouwen na zwanger­schaps­diabetes niet voldoende gescreend

Driekwart van de vrouwen met zwangerschapsdiabetes wordt niet opnieuw gescreend op diabetes binnen een jaar na de bevalling, volgens een Amerikaanse studie. En dat terwijl deze vrouwen een flink...
Lees dit nieuws