Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

16 FEB. 2016

Genetische mutatie voorkomt complicaties aan ogen en nieren

Waarom hebben sommige mensen met diabetes type 1 veel complicaties en andere vrijwel niet? Onderzoek laat zien dat de genen van mensen hierin een rol spelen.
Lees dit nieuws
16 FEB. 2016

Freestyle Libre nu ook voor kinderen

De glucosemeter Freestyle Libre van fabrikant Abbott is al een tijdje op de markt: hij maakt vele vingerprikken overbodig. Nu is hij ook beschikbaar voor kinderen.
Lees dit nieuws
12 FEB. 2016

Jongeren met diabetes slapen minder diep

Uit onderzoek blijkt dat jongeren met diabetes type 1 minder diep slapen en langer wakker liggen dan jongeren zonder diabetes.
Lees dit nieuws
4 FEB. 2016

Kinderdrank­jes bijna evenveel suiker als cola

In kinderdrankjes zit bijna evenveel suiker als in cola, zegt organisatie Foodwatch, die 194 drinkpakjes uit de schappen van de vijf grootste supermarkten onderzocht.
Lees dit nieuws
3 FEB. 2016

Vrienden­Loterij geeft weer groot bedrag aan Diabetes Fonds

Een fantastisch bedrag van 1.122.693 euro krijgt het Diabetes Fonds van de VriendenLoterij. Daarmee kunnen we belangrijk onderzoek financieren naar de genezing van diabetes.
Lees dit nieuws
2 FEB. 2016

DVN biedt nieuwe cursus Leven met diabetes

Speciaal voor mensen die pas net de diagnose diabetes type 2 hebben, biedt Diabetesvereniging Nederland (DVN) een nieuwe cursus aan.
Lees dit nieuws
2 FEB. 2016

Vaker zwanger­schaps­diabetes na vroege puberteit

Zwangerschapsdiabetes komt vaker voor bij vrouwen die op jonge leeftijd hun eerste menstruatie hadden. Vooral vrouwen voor wie meerdere risico’s tegelijk gelden, hebben baat bij extra begeleiding om...
Lees dit nieuws
27 JAN. 2016

Nieuwe stichting voor diabeteszorg op lagere school

De nieuwe Stichting Zorgeloos met diabetes naar school biedt praktische handvatten voor goede diabeteszorg op school. Sinds kort mag ook schoolpersoneel bij kinderen officieel bloedsuiker meten en...
Lees dit nieuws
21 JAN. 2016

1 op de 10 Nederlanders ernstig overgewicht

In 2014 had 11,7 procent van alle Nederlanders ernstig overgewicht. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees dit nieuws
19 JAN. 2016

Heffing op suiker in Britse ziekenhuizen

Ziekenhuizen in Engeland voeren heffing in op drankjes en eten met veel suiker. Ze willen medewerkers en patiënten ontmoedigen om ongezonde voedingsmiddelen te kopen.
Lees dit nieuws
18 JAN. 2016

Eigen insuline­produ­cerende cellen inpakken

Engelse en Italiaanse wetenschappers hebben een nieuwe behandeling bedacht die insulineproducerende cellen beschermt. De eerste resultaten laten zien dat hun idee kan werken. De behandeling maakt...
Lees dit nieuws
18 JAN. 2016

Minder suikerdranken gekocht door waarschuwing

Waarschuwingen op suikerhoudende dranken zorgen ervoor dat minder ouders ze kopen. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek.
Lees dit nieuws