Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

12 JAN. 2016

Oproep aan K3: stop kinder­marketing

“Stop met reclame die kinderen verleidt om ongezond te eten.” Die oproep doet de Alliantie Stop kindermarketing in een nieuwjaarskaart aan de nieuwe leden van K3.
Lees dit nieuws
8 JAN. 2016

Programma Evert van Ballegooie Lezing

Op donderdag 21 januari 2016 vindt in Zwolle de 4e Evert van Ballegooie lezing plaats. 
Lees dit nieuws
8 JAN. 2016

Inschrijving Vondel Run geopend

De inschrijvingen voor de eerste editie van de Vondel Run zijn geopend. Zondag 28 februari klinkt om 11.00 uur het eerste startschot van deze hardloopwedstijd in het mooiste park van Amsterdam. Er is...
Lees dit nieuws
6 JAN. 2016

Robot Charlie voor kinderen met diabetes

Charlie is een educatieve robot voor kinderen met diabetes. Spelenderwijs leren ze omgaan met hun ziekte. 20 robots doen dit jaar mee aan een testfase.
Lees dit nieuws
5 JAN. 2016

Campagne tegen suiker

In Engeland eten kinderen tussen de 4 en 10 jaar gemiddeld 22 kilo suiker per jaar. Een campagne is gestart om dit overmatig suikergebruik tegen te gaan. Ook in Nederland eten kinderen te veel suiker.
Lees dit nieuws
29 DEC. 2015

Lever stimuleert aanmaak insuline

Een eiwit uit de lever stimuleert de aanmaak van insulineproducerende cellen, ontdekten wetenschappers. De ontdekking kan leiden tot een nieuwe behandeling voor diabetes type 1 en 2.
Lees dit nieuws
22 DEC. 2015

Metformine niet voor jongeren met diabetes type 1

Jongeren met overgewicht en diabetes type 1 hebben geen baat bij het medicijn metformine. Dit medicijn had in onderzoek namelijk geen invloed op de gemiddelde bloedsuikers (HbA1c). Ook zorgde...
Lees dit nieuws
22 DEC. 2015

Stem op het Diabetes Fonds

Door 123inkt wordt € 100.000 verloot onder een aantal Nederlandse goede doelen, waaronder het Diabetes Fonds. Iedere stem is geld waard.
Lees dit nieuws
18 DEC. 2015

Goed slapen gaat diabetes tegen

Een goede nachtrust is belangrijk. Dat weten we allemaal, maar de laatste tijd groeit het bewijs dat slapen ook verband houdt met het ontstaan van diabetes type 2.
Lees dit nieuws
16 DEC. 2015

Minder vette alvleesklier keert diabetes om

Onderzoekers hebben ontdekt hoe het komt dat mensen met diabetes type 2 door af te vallen meer insuline produceren. De aanmaak van insuline heeft namelijk alles te maken met vet dat in de ...
Lees dit nieuws
16 DEC. 2015

Kinderen eten meer na spelen snoep­spelletjes

Na het spelen van online spelletjes over snoep, eten kinderen anderhalf keer zoveel. Zo blijkt uit onderzoek van Frans Folkvord. Als het aan hem ligt worden de spelletjes verboden.
Lees dit nieuws
11 DEC. 2015

Met computers in de aanval tegen diabetes

Informatietechnologiebedrijf IBM en farmaceutisch bedrijf Novo Nordisk gaan samenwerken in de strijd tegen diabetes. IBM gaat hiervoor zijn supercomputer Watson inzetten.
Lees dit nieuws