Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

9 DEC. 2015

Smog vergroot kans op diabetes

De fijnstof in de lucht bemoeilijkt het ademen en is ongezond, maar er blijkt ook een link te zijn met diabetes type 2. 
Lees dit nieuws
8 DEC. 2015

Barry Atsma en Do hebben mooiste kerstboom

Barry Atsma en Do zijn de grote winnaars geworden van Sky Radio's jaarlijkse goede doelen-event Christmas Tree For Charity. 
Lees dit nieuws
8 DEC. 2015

Nederlanders drinken minder frisdrank

De verkoop van frisdranken is in 2015 opnieuw gedaald. Dit komt doordat er de laatste tijd veel aandacht is voor het effect van suikers op de gezondheid.
Lees dit nieuws
3 DEC. 2015

Nieuwe behandeling oog­problemen

Met een injectie zijn oogproblemen door diabetes net zo goed te behandelen als met laser. Het grote voordeel: de injecties geven minder bijwerkingen. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers.
Lees dit nieuws
2 DEC. 2015

Obesitas bij kinderen te voorspellen door darm­bacterie

Een oerbacterie die in de darmen leeft kan mogelijk voorspellen welke kinderen te dik worden. Hoe meer bacteriën, hoe groter de kans op overgewicht. Dat blijkt uit onderzoek.
Lees dit nieuws
1 DEC. 2015

Rijst kort koken en koud eten

De beste rijst kook je kort en eet je koud. Dat schrijven Nederlandse onderzoekers. Zij ontdekten een ingewikkelde relatie tussen rijst en bloedsuiker.
Lees dit nieuws
30 NOV. 2015

Mannen en vrouwen reageren anders op zorg op maat

Vrouwen hebben meer baat bij zorg op maat. Volgens Deense onderzoekers is het gezondheidsvoordeel voor mannen kleiner.
Lees dit nieuws
27 NOV. 2015

Rianne Ellenbroek wint Dr. F. Gerritzen Award

Tijdens de wetenschappelijke vergadering voor Diabetes Onderzoek (NVDO) is de Dr. F. Gerritzen Award uitgereikt aan Rianne Ellenbroek met haar proefschrift: “Pancreatic β- and α-cell adaptation in...
Lees dit nieuws
24 NOV. 2015

Borstvoeding of minder koolhydraten goed na zwanger­schaps­diabetes

Vrouwen die door zwangerschapsdiabetes meer risico lopen op diabetes type 2, verkleinen hun risico door het geven van borstvoeding. Of door het beperken van koolhydraten, maar dan vooral met...
Lees dit nieuws
20 NOV. 2015

Reactie bloedsuiker bij iedereen verschillend

De reactie van je bloedsuiker op eten is voor iedereen verschillend. Dit is aangetoond in een groot onderzoek in Israël, verschenen in het tijdschrift Cell.
Lees dit nieuws
19 NOV. 2015

Amsterdam pakt overgewicht bij kinderen intensiever aan

30.000 kinderen in Amsterdam hebben overgewicht, waarvan 2.300 zeer ernstig. De gemeente Amsterdam gaat daarom haar lopende Actieplan Aanpak Gezond Gewicht intensiever inzetten.
Lees dit nieuws
17 NOV. 2015

Bewegen is gezond: 20 tips

Bewegen is voor iedereen gezond, maar zeker voor mensen met diabetes type 2. De voordelen van bewegen zijn bekend. Toch is meer bewegen lastig, blijkt uit nieuw onderzoek. 20 tips helpen je om stap...
Lees dit nieuws