Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

16 NOV. 2015

Dit was de (diabetes)­week

Dat diabetes een groot probleem is, en nog groter wordt, werd vorige week door de International Diabetes Federation nogmaals bevestigd. 
Lees dit nieuws
12 NOV. 2015

Deskundigen pleiten voor wereldwijde suikerbelasting

Diabetesdeskundigen van de Internationale Diabetes Federatie (IDF) roepen wereldleiders op om suikertaksen te heffen in de strijd tegen obesitas en diabetes type 2.
Lees dit nieuws
11 NOV. 2015

Een op de drie Nederlanders krijgt diabetes type 2

Een op de drie Nederlanders krijgt diabetes type 2. En de helft van de Nederlanders krijgt een voorstadium van diabetes type 2. Dit schrijven onderzoekers van het Erasmus MC.
Lees dit nieuws
9 NOV. 2015

Zelf eten klaarmaken verkleint risico op diabetes type 2

Vaker zelf boterhammen smeren en thuis koken kan je kans op diabetes type 2 verkleinen. Dat zeggen onderzoekers van Harvard.
Lees dit nieuws
9 NOV. 2015

Diabetes Fonds veroordeelt simuleren lage bloedsuikerspiegel

Het Diabetes Fonds vindt de actie van ADO Den Haag-keeper Martin Hansen smakeloos. Hij legde een voetbalwedstrijd stil door een hypo, lage bloedsuiker te veinzen. Dat is respectloos tegenover mensen...
Lees dit nieuws
4 NOV. 2015

Nieuwe richtlijnen: drink suikervrij, eet plantaardig

De Gezondheidsraad heeft vandaag de nieuwe Richtlijnen goede voeding gepubliceerd. Wij zetten de belangrijkste punten op een rijtje.
Lees dit nieuws
2 NOV. 2015

Langste collecte ooit voor het goede doel

Dorien, een psycholoog met diabetes, zet van 2 tot en met 7 november een ultiem record neer: zij loopt de langste collecte van de wereld. Dwars door Nederland, van Groningen naar Maastricht. Haar doel...
Lees dit nieuws
29 OKT. 2015

Woonplek heeft meer invloed op gezond gedrag dan gedacht

Woon je in een ruimtelijke buurt? Dan is de kans groot dat je minder beweegt dan mensen die in een dichtbevolkte buurt wonen.
Lees dit nieuws
28 OKT. 2015

Is suiker slecht omdat het suiker is?

Kinderen met overgewicht die wel pizza en hotdogs eten maar geen suiker, worden gezonder. Suiker is niet slecht omdat er veel calorieën in zitten, maar omdat het suiker is. Dit zegt de Amerikaanse...
Lees dit nieuws
27 OKT. 2015

Stap naar beter omgaan met chronische pijn

Veel mensen met diabetes krijgen zenuwpijn in de voeten, onderbenen en handen. Om hen beter te kunnen helpen, onderzochten onderzoekers in Maastricht hoe mensen beter kunnen omgaan met de pijn.
Lees dit nieuws
26 OKT. 2015

Minder zout kan tienduizenden hartaanvallen voorkomen

Als fabrikanten de hoeveelheid zout in voedingsmiddelen halveren, kunnen hiermee tienduizenden hartinfarcten en beroertes worden voorkomen. 
Lees dit nieuws
22 OKT. 2015

Diabetes Fonds tegen verhoging belasting op mineraal­water

Het Diabetes Fonds en andere gezondheidsorganisaties roepen het kabinet met klem op om de voorgenomen verhoging van de verbruiksbelasting op mineraalwater terug te draaien.
Lees dit nieuws