Makreel met bloemkoolcouscous
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vis
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Was de aardappels goed (verwijder de schil niet). Snijd de aardappelen in de lengte in kwarten.
Marineer de aardappelen met de gehakte knoflook, olijfolie en gehakte rozemarijn. Doe de aardappelen in een ovenschaal en laat ze ongeveer 30 minuten op 160 graden garen in de oven.
Meng voor de korianderolie de olijfolie met de zeer fijngehakte verse korinader.
Meng voor het kruidenmengsel alle ingrediënten goed door elkaar.
Maak de bloemkool fijn in een keukenmachine tot de structuur van couscous bereikt is, grove korrelstructuur.
Snijd de overige groenten en de abrikozen in blokjes van 1 cm en bak ze in 1 eetlepel olijfolie.
Voeg het kruidenmengsel toe aan de gebakken groenten. Voeg daarna de bloemkool toe en bak deze kort mee.
Bak de makreelfilet in 1 eetlepel olijfolie, op de huid, ongeveer 5 minuten.
Serveer de groentencouscous op het bord met de makreelfilet erop en de Rosevalaardappeltjes er omheen. Druppel een beetje korianderolie op de makreelfilet en de rest eromheen.