Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

7 SEP. 2017

Hoe onze darmen bijdragen aan diabetes type 2

Bacteriën in de darmen maken stofjes aan die de insulinegevoeligheid vermindert en die bijdragen aan de ontwikkeling van diabetes type 2.
Lees dit nieuws
7 SEP. 2017

Versuikerde eiwitten geven schade aan bloedvaten

Meer versuikerde eiwitten (AGE’s) zorgen voor grotere vaatschade bij mensen met diabetes. Dit blijkt uit onderzoek van Marcelle van Eupen. Zij promoveert vandaag in Maastricht op dit onderzoek, dat...
Lees dit nieuws
6 SEP. 2017

Geen suikerhoudende frisdrank meer op middelbare scholen

Eind 2018 is er geen suikerhoudende frisdrank meer te krijgen op middelbare scholen. Dit heeft de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) bekendgemaakt.
Lees dit nieuws
5 SEP. 2017

Verbod reclame voor ongezonde producten in metro

Op Amsterdamse metrostations wordt reclame voor ongezond voedsel voor kinderen en jongeren verboden. De nieuwe reclameregeling gaat in per 1 januari 2018.
Lees dit nieuws
4 SEP. 2017

Specsavers geeft aandacht aan oog­problemen bij diabetes

Van 4 tot en met 9 september 2017 organiseren het Diabetes Fonds en Specsavers gezamenlijk een actieweek om mensen bewust te maken van de relatie tussen diabetes en oogproblemen. Veel mensen weten...
Lees dit nieuws
31 AUG. 2017

Goede doelen starten met pincollecte

Vanaf 4 september kan er bij sommige collectanten naast contant geld ook met pin en contactloos gegeven worden. Maar liefst 21 goede doelen hebben de handen ineengeslagen en doen mee aan deze test,...
Lees dit nieuws
31 AUG. 2017

Kool­hydraten slechter dan verzadigd vet

Koolhydraten blijken bij grotere hoeveelheden schadelijker voor de gezondheid dan vetten. Dit blijkt uit een groot onderzoek naar de invloed van koolhydraat- en vetinname op hart- en vaatziekten.
Lees dit nieuws
30 AUG. 2017

Super­markt bestaat groten­deels uit sterk bewerkte voeding

Het aanbod in de supermarkt bestaat voor 70% uit sterk bewerkte voedingsmiddelen. Dit blijkt uit onderzoek van Foodwatch.
Lees dit nieuws
25 AUG. 2017

Binnen­kort nieuwe regels rond rijbewijs diabetes

Er ligt een nieuw advies door de Gezondheidsraad voor aanpassing van de regels rond het aanvragen en verlengen van rijbewijzen bij diabetes. Het gaat om mensen met diabetes type 1 en sommige mensen...
Lees dit nieuws
24 AUG. 2017

Continue glucose­meter ook goed met diabetes type 2

Mensen met diabetes type 2 die meerdere keren per dag insuline spuiten, hebben ook baat bij een continue glucosemeter. Dat komt uit een Amerikaans onderzoek.
Lees dit nieuws
23 AUG. 2017

'Bewegen is goed, meer bewegen is beter'

Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. 
Lees dit nieuws
22 AUG. 2017

Veel zitten vooral gevaarlijk voor zwakke mensen

Onvoldoende beweging zou vooral gevaarlijk zijn voor personen die al gezondheidsproblemen hebben. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek
Lees dit nieuws