Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

7 SEP. 2015

Last van diabetes of een depressie?

Mensen met diabetes hebben twee keer zo vaak te maken met een depressie als mensen zonder diabetes. Wetenschappers van het VUmc onderzochten de link tussen diabetes, depressie en diabeteslast.
Lees dit nieuws
4 SEP. 2015

Suiker versnelt ontstaan diabetes type 1

Kinderen met aanleg voor diabetes type 1 hebben meer kans om de aandoening te ontwikkelen als zij veel suiker binnen krijgen. Suikerconsumptie versnelt het proces waarbij de insulineproducerende...
Lees dit nieuws
3 SEP. 2015

Meter laat mensen met diabetes meer bewegen

Onderzoekers hebben samen met bedrijven een meter ontwikkeld die ervoor zorgt dat mensen met diabetes meer bewegen.
Lees dit nieuws
2 SEP. 2015

Metformine werkt in de darm

Een nieuwe vorm van metformine verlaagt de bloedsuiker net zo goed als de huidige vorm. Het medicijn blijkt in de darm te werken en niet vanuit het bloed. Dat biedt uitkomst voor mensen met diabetes...
Lees dit nieuws
1 SEP. 2015

Google investeert in continue glucosemeter

Samen met het Amerikaanse bedrijf Dexcom gaat Google werken aan een nieuwe continue glucosesensor. De meter moet kleiner en betaalbaarder worden dan de bestaande continue meters.
Lees dit nieuws
1 SEP. 2015

Gordon en Diabetes Fonds gaan voor gezonder leven

Gordon is vanaf vandaag officieel ambassadeur van het Diabetes Fonds. Daarmee laten we samen zien dat iedereen, met en zonder diabetes, gezonder kan leven. In Blushing Amsterdam vierden we dit...
Lees dit nieuws
31 AUG. 2015

Pil met galzuren activeert gezond bruin vet

Galzuren in pilvorm maken bruin vet in het lichaam actief. Dat helpt om af te vallen. Nederlandse onderzoekers ontdekten deze nieuwe manier om bruin vet te activeren.
Lees dit nieuws
27 AUG. 2015

Eilandjestransplantatie in Nederland een succes

Transplantatie van eilandjes van Langerhans blijkt een goede behandeloptie voor mensen met diabetes type 1. Dat publiceren prof. dr. Eelco de Koning en collega's in het American Journal of...
Lees dit nieuws
26 AUG. 2015

Rode peper zorgt voor vol gevoel

Een stofje in rode peper, capsaïcine, zorgt ervoor dat je eerder een vol gevoel hebt. Hierdoor eet je minder. Dit blijkt uit Australisch onderzoek.
Lees dit nieuws
24 AUG. 2015

Geven na leven

Vanavond om 18.55 uur start op NPO 2 het zevende seizoen van het televisieprogramma De Nalatenschap. Met daarin persoonlijke verhalen van mensen die iets nalaten aan een goed doel.
Lees dit nieuws
21 AUG. 2015

Gezonder aanbod bij kassa’s werkt

Het werkt om gezondere snacks bij de kassa te leggen, meer mensen kopen ze dan.  
Lees dit nieuws
21 AUG. 2015

Afleiding van eten kan leiden tot overeten

Als je lopend iets eet, zal je later die dag meer eten dan als je zittend en pratend eet.
Lees dit nieuws