Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

1 OKT. 2015

Amsterdam sluit zich aan bij de Alliantie Stop kinder­marketing

De gemeente Amsterdam zit vanaf vandaag in de alliantie Stop kindermarketing. De alliantie wil dat er een verbod komt op advertenties voor ongezonde voeding gericht op kinderen.
Lees dit nieuws
30 SEP. 2015

Hoge bloeddruk geeft meer kans op diabetes type 2

Mensen met een hoge bloeddruk hebben 60% meer kans om diabetes type 2 te krijgen.Dit blijkt uit een groot wereldwijd onderzoek.
Lees dit nieuws
29 SEP. 2015

Bloeddrukpil voor slapen voorkomt diabetes

Medicijnen tegen een hoge bloeddruk kunnen het beste voor het slapengaan worden ingenomen. Dat helpt niet alleen voor de bloeddruk, maar ook om de kans op diabetes type 2 te verkleinen.
Lees dit nieuws
29 SEP. 2015

Nieuwe regels voor onderzoek met kinderen gunstig

Tot nu toe mogen kinderen meestal niet meedoen aan wetenschappelijk onderzoek. Maar zojuist stemde de Tweede Kamer in met een wetsvoorstel om dat te veranderen. Dat is goed nieuws voor de toekomstige...
Lees dit nieuws
28 SEP. 2015

Unieke samenwerking helpt voetproblemen te bestrijden

Een speciale schoenencollectie voor mensen met beginnende diabetes levert tot nu toe bijna € 200.000 op voor het Diabetes Fonds. Hiermee wordt wetenschappelijk onderzoek naar voetproblemen bij...
Lees dit nieuws
24 SEP. 2015

Voedsel­fabrikanten overtreden regels voor kinder­marketing

Twaalf Nederlandse voedselfabrikanten, waaronder Kellogg’s, Heinz en Iglo, hebben de reclameregels voor kindermarketing overtreden. Dit heeft de Reclame Code Commissie gisteren bekendgemaakt.
Lees dit nieuws
22 SEP. 2015

“Koop kleinere bordjes”

“Bind de kat niet op het spek, weg met de droppotten op kantoor” zegt hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp in een interview met de Telegraaf. Hij schreef samen met David van Bodegem het...
Lees dit nieuws
18 SEP. 2015

Nieuw diabetesmedicijn verlaagt risico op hart- en vaatproblemen

Empagliflozine is een nieuw medicijn om de bloedglucosewaarde te verlagen bij mensen met diabetes type 2. Behandeling met dit medicijn kan ook voor een afname zorgen in hart- en vaatproblemen, laat...
Lees dit nieuws
17 SEP. 2015

Slechte bloedsuiker-controle bij diabetes vergroot kans op dementie

Mensen met diabetes type 2 en een slechte bloedsuikercontrôle hebben meer kans om dementie te krijgen. Dit komt naar voren uit Zweeds onderzoek onder 350.000 mensen.
Lees dit nieuws
17 SEP. 2015

Kinderen zonder tuin meer kans op overgewicht

Kinderen van 3 tot 5 jaar hebben meer kans om op 7-jarige leeftijd overgewicht te hebben, als ze geen toegang hebben tot een tuin of park.
Lees dit nieuws
16 SEP. 2015

Overheid moet alleen suikers in frisdrank belasten

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds, reageert in Trouw op de prijs van frisdrank en water. 
Lees dit nieuws
7 SEP. 2015

Maagverkleining bij diabetes type 2 werkt lang

Een maagverkleining werkt voor mensen met zwaar overgewicht en diabetes type 2 op de langere termijn beter dan medicijnen. Dit blijkt uit Italiaans onderzoek.
Lees dit nieuws